Gezinsdiagnostiek samen op zoek naar antwoorden
Veel gezinnen ervaren op enig moment uitdagingen die de harmonie en het welzijn binnen het gezin onder druk zetten. Soms spelen er opvoedingsvragen, zoals hoe je omgaat met driftbuien of sociale problemen bij een kind. In andere gevallen zijn het emotionele problemen zoals depressie of trauma die invloed hebben op het dagelijks leven. Gezinsdiagnostiek helpt om zicht te krijgen op deze dynamiek door te onderzoeken hoe gezinsleden elkaar beïnvloeden en welke patronen er spelen.
Daarnaast kunnen onderliggende factoren, zoals ontwikkelingsstoornissen of persoonlijkheidskenmerken, een rol spelen bij de dynamiek in huis. Onbegrip, stress en terugkerende conflicten kunnen het gezinsleven bemoeilijken, waardoor het gevoel van verbinding verdwijnt. Wanneer dergelijke problemen langer aanhouden of intensiever worden, kan het waardevol zijn om te onderzoeken wat er speelt. Met gezinsdiagnostiek en psychodiagnostisch onderzoek brengen we deze factoren in kaart, zodat er gericht gewerkt kan worden aan verbetering en balans binnen het gezin.


Wanneer verborgen problematieken het gezinsleven bemoeilijken, is inzicht de eerste stap naar verandering.
Inzicht en ondersteuning met gezinsdiagnostiek en psychodiagnostisch onderzoek
Soms is het lastig om grip te krijgen op de uitdagingen binnen een gezin, zoals opvoedingsvragen, depressie of persoonlijkheidskenmerken. Zowel bij kinderen en jongeren als bij volwassenen kan het waardevol zijn om hier meer inzicht in te krijgen.
De kracht van psychologisch onderzoek binnen gezinnen
Met gezinsdiagnostiek brengen we de dynamiek binnen het gezin in kaart, zodat we beter begrijpen welke factoren een rol spelen. Daarnaast kan uitgebreid psychodiagnostisch onderzoek helpen om antwoorden te vinden op uiteenlopende hulpvragen. Dit onderzoek richt zich, afhankelijk van de situatie, op zaken als ontwikkelingsstoornissen, depressie, trauma, gezinsrelaties en de impact van eerdere gebeurtenissen.
Door een grondige analyse bieden we een heldere basis voor passende behandeling en ondersteuning. Neem contact met ons op voor meer informatie of een intakegesprek.
Behandelprogramma
Het behandelprogramma richt zich op vier kerngebieden:
De jongere, de ouders, het gezinsleven (broertjes en zusjes) en de relaties buiten het gezin (school, werk, vrije tijd en vrienden).
Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel dan +31850819100
Samen boksen we het voor elkaar






Wolfert in Context is ISO 9001 gecertificeerd.
Wij zijn ISO 9001, versie 2015, gecertificeerd. Dit is de norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Een resultaat waar wij uiteraard erg trots op zijn!
Wolfert Wijzer
“Samen worden we wijzer”
Wolfert in Context organiseert een aantal keren per jaar educatieve bijeenkomsten met en voor ketenpartners, werkzaam in de jeugdzorg. Graag brengen we hiermee onze collega’s en verwijzers samen en willen we tegelijkertijd een platform creëren om kennis en kunde uit te wisselen.
