Aukje de Vries


Aukje de Vries
Therapeutisch Gezinswerker

Na jaren werkervaring te hebben opgedaan in de residentiële jeugdhulpverlening was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Inmiddels mag ik met trots zeggen dat ik onderdeel ben geworden van team Verblijf van Wolfert in Context.

In de jeugdhulpverlening heb ik gezien en ervaren dat het systeem rondom een kind/jongere van enorme waarde is voor de ontwikkeling. Het werk als therapeutisch gezinswerker spreekt mij daardoor erg aan. De uitdaging zit in de contacten met veel verschillende gezinnen met ieder hun eigen verhaal waardoor ik uitgedaagd word veel van mijzelf in te brengen, maar ook van de ander te leren.

Mensen helpen en ondersteuning bieden is iets wat ik altijd al met plezier heb gedaan. Ik vind het belangrijk om naast het gezin te staan, een open houding te hebben en onbevooroordeeld te werk te gaan. Samen met een gezin aan doelen werken, als team. In mijn werk ben ik rustig, enthousiast en betrokken.

Je weet nooit wat je kunt, tot dat je het probeert.

Wolfert in Context