De therapeut

Jasminka Wolfert
contextueel therapeut

Als contextueel therapeut ben ik ervan overtuigd dat we als mens groeien door gezonde relaties, dus door in verbinding te staan met anderen. Wie zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelt door degenen van wie hij houdt, is sterk en kan met tegenslag omgaan. Mijn begeleiding is er dan ook altijd op gericht de verbinding te zoeken of te herstellen.

 

Van 2003 tot juni 2017 ben ik werkzaam geweest bij de Raad voor de Kinderbescherming waar ik Beschermingszaken, Gezag & Omgangszaken en Strafzaken heb gedaan.

Daarnaast ben ik een periode zittingsvertegenwoordiger geweest waarbij ik de raadsrapportages vertegenwoordigd heb in de rechtbank.

Door deze werkervaringen waarin ik veel gezien en gedaan heb kan ik regie nemen, stressvolle situaties stabiliseren en snel tot de kern van de problematiek komen.

Bij de Raad voor de Kinderbescherming heb ik veel (gespreks) ervaring opgedaan met zowel kinderen als hun ouders en vanuit deze ervaringen heb ik geleerd om aan crisismanagement te doen in gezinnen en gezinnen te begeleiden. Ik ben bekend met de sociale kaart en weet welke hulp ik wanneer moet inzetten.

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd. In 2008 ben ik gestart met de basisopleiding tot contextueel therapeut. Na het behalen van het basisdiploma ben ik vervolgens binnen de Raad voor de Kinderbescherming met deze theorie aan de slag gegaan. Ik heb binnen de Raad de ouderbijeenkomsten gedaan, waarin gescheiden ouders die op de wachtstapel lagen te wachten op het raadsonderzoek psycho-educatie kregen over loyaliteit en wat een (v)echtscheiding betekent voor kinderen. Uiteraard met als doel ouders te bewegen om een eerste stap richting gezamenlijk ouderschap te zetten.

In 2015 heb ik de vervolgopleiding tot contextueel therapeut afgerond (4-jarige opleiding).

In mijn therapeutische begeleiding neem ik naast mijn werk- en opleidingservaringen ook mijn levenservaring mee en de ervaringen die ik zelf heb met een druk en jong gezin.