Arjen van der Velde


Arjen van der Velde
IAG-gezinsbehandelaar

Voor mij is de drive om in de hulpverlening te werken, dat ik het belangrijk vind om mensen te helpen. Ik ben van mening dat iedereen recht heeft op hulp. Dat is gebaseerd op een diepgeworteld rechtsvaardigheidsgevoel. Het kan mensen door uiteenlopende gebeurtenissen wel eens tegenzitten. Dat overkomt iedereen. Hoe mooi is het wanneer je mensen de juiste handvatten kunt bieden om het leven weer te herpakken.
Ik werk inmiddels al 25 jaar in de hulpverlening. En wat het mij onder andere heeft geleerd, is dat niet alles in beton is gegoten!
Meestal zijn er meerdere oorzaken, maar ook meerdere oplossingen.
Ik vind het belangrijk om verder dan alleen naar feiten te kijken en op zoek te gaan naar de mens erachter.
Om vanuit daar samen te onderzoeken welke vorm van ondersteuning het meest passend is.
Bij Wolfert in Context voel ik me deel van een geheel, de saamhorigheid spreekt me aan. Zoals ik het zelf belangrijk vindt heeft ook Wolfert in Context de ambitie mensen verder te helpen.

Autonomie verschijnt, waar controle verdwijnt.

Wolfert in Context