Bianca Gerards


Bianca Gerards
Gastvrouw en ervaringsdeskundige

Mijn naam is Bianca Gerards, ik ben werkzaam als gastvrouw/ervaringsdeskundige binnen team verblijf op het Karwei in Drachten.
Door mijn eigen ervaring met mijn gezin binnen jeugdzorg en de ondersteuning die ik heb mogen ontvangen van Wolfert in Context zet ik me in het team verblijf in voor mensen die hetzelfde doormaken als wat ik en mijn gezin in het verleden hebben doorgemaakt.
In mijn gezinsopname heb ik geleerd dat je in een negatieve cirkel terecht kunt komen. Als je dan in deze negatieve cirkel zit kan het lastig zijn om hier zelf weer uit te komen.
Door deze cirkel te kunnen doorbreken heb je soms een handreiking nodig. Maar ik weet ook dat het accepteren van hulpverlening niet altijd vanzelfsprekend is. Dan kan net dat duwtje nodig zijn om weer samen tot een warm en liefdevol gezin te kunnen komen.
Mijn motto is daarom ook: als je niet voor jezelf kunt zorgen, kun je dat ook niet voor een ander. Bij Wolfert in Context staan we niet tegenover  of erachter, maar naast de ouders. Het spreekt me aan dat bij Wolfert in Context in oplossingen wordt gedacht.

Als je niet voor jezelf kunt zorgen, kun je dat ook niet voor een ander.

Wolfert in Context