Daniëlle van Zandvoort


Danielle van Zandvoort
Therapeutisch gezinswerker

De richting van de wind kun je niet veranderen, maar de stand van de zeilen wel.

Als je mij vraagt waar ik het allemaal voor doe…dan zeg ik: Ik heb altijd al met mensen willen werken, dat is mijn wezenlijke drive. Daar waar zwaardere problematieken spelen, zie ik een uitdaging. Het bijzondere aan de gezinnen die bij ons komen, is hun moed om een traject aan te gaan. Natuurlijk zit er vaak een “moeten” achter, maar om dan vervolgens de knop om te zetten om echt voor het gezin te gaan, vind ik dapper.

Het gezinsverblijf is voor een tijdje het thuis van de gezinnen. Samen met het team zorgen we ervoor dat jeugdigen en hun ouders zich welkom, gezien en gehoord voelen. Ze zijn en blijven in die periode bij ons verantwoordelijk voor het eigen gezin, we nemen dat niet over. Maar we helpen ouders wel het roer van het eigen schip goed in handen te houden. Dat doen we door naast ze te staan.

Samen met de gezinnen kijken naar wat er nog te halen is, waar de mogelijkheden liggen, is waar de therapeutisch gezinswerkers in ondersteunen. Om daar dan aandacht aan te kunnen geven en daarin te helpen vind ik waardevol.

Wolfert in Context