Sanne Sierksma


Sanne Sierksma
Supervisor/werkbegeleider interventie gezinsverblijf ’t Karwei/Ambulant jeugd- en gezinshulpverlener

Mijn naam is Sanne Sierksma. Ik ben een gepassioneerde jeugd- en gezinsprofessional en LVSC geregistreerd begeleidingskundige en supervisor.

Ik ben nieuwsgierig, enthousiast, energiek en een bevlogen hulpverlener en sta altijd open voor nieuwe ideeën! Ik ben ervan overtuigd dat elk mens in staat is obstakels te overwinnen. Niet alleen praten over… maar vooral doen en ervaren hoe het is om nieuwe dingen uit te proberen gericht op groei en ontwikkeling.

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het werken met jongeren en gezinnen met complexe problematiek. Dit doe ik vanuit de methodiek ervarend leren, een oplossingsgericht en contextgerichte benadering. Vanuit verbinding het avontuur met elkaar aan gaan en samen zoeken naar mogelijkheden voor groei.

Ieder individu maakt deel uit van een systeem en een context. Juist deze context en dit systeem zijn vaak de bron van overtuigingen en patronen. Om deze patronen helder te krijgen, te doorbreken of veranderen is zelfinzicht, reflectie, durf en lef nodig en de uitnodiging tot groei en verandering. Vertrouwen in leren en ontwikkelen.

Deze ervaring neem ik mee in mijn werk als gezinsbehandelaar en in mijn begeleiding aan professionals van de interventie gezinsverblijf ’t Karwei.

Ik heb diepe bewondering voor de durf en moed van jongeren en gezinnen die open staan voor hulp en moeite doen om het beter te maken voor zichzelf en elkaar.

Zo ook voor de professionals die werken met deze gezinnen en open staan om kritisch naar zichzelf te kijken, te reflecteren en zichzelf blijven ontwikkelen ten behoeve van deze gezinnen. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen, te leren en goed voor jezelf te zorgen. Je bent tenslotte het instrument waar je mee werkt. Ik heb ervaren dat de juiste begeleiding hierbij essentieel is.


Samen zoeken naar mogelijkheden voor groei.

Wolfert in Context