Willy de Lang


Willy de Lang
Rouw- en verliesdeskundige & orthopedagoog

Als je de stenen op jouw levenspad niet opruimt, zullen je kinderen er over struikelen  – Surinaams spreekwoord

Wat is jou overkomen, waardoor je bent wie je bent? Dat is de vraag die voor mij centraal staat binnen mijn werk. Graag zou ik willen dat mensen met (meer) compassie naar elkaar kunnen kijken, dat er meer oog is voor het (systemische) verhaal achter de mens. Waar ik voor sta, is dat er meer oog komt voor rouw, verlies en trauma.

Ieder mens maakt in het leven rouw en verlies mee en doet (grote en / of kleine) trauma’s en oud zeer op. Hoe je omgaat met deze butsen en deuken hangt voor een groot deel samen met wat je in je leven tot dan toe hebt meegemaakt en wat je voorgeleefd hebt gekregen.

Als orthopedagoog met de specialisatie rouw en verlies werk ik binnen Wolfert in Context met cliënten aan de vraagstukken die het gevolg zijn van de butsen en deuken die zij hebben opgelopen. In mijn ogen helpt het een mens vooruit als je zicht krijgt op de zaken uit het verleden en welke patronen dit heeft opgeleverd. Door hier op een zachte manier mee aan de slag te gaan, ontstaat er ruimte voor verandering.

Wolfert in Context